Är du intresserad av att träna inför triathlon finns det tips på vad du kan göra. Du kan faktiskt utföra träningen på hemmaplan. Här kommer lite korta tips på hur du kan lägga upp din träning under ett år ifall tävlingen sker under sommaren.

Vinter och senhöst: Under denna tiden rekommenderas det att du börjar med uppbyggnadsträning. Det kan du göra genom löpning, simning eller spinning. Du bör även fokusera lite på styrkan.

Vår: På våren bör du förbereda dig på att själva tävlingssäsongen är i närheten. Det kan du göra genom att öka uthållighetsträningens intensitet, börja med intervallträningar, både långa och korta intervaller. Detta ska du då göra i all moment. Fortsätt även med styrketräning och rörlighetsträning. Försök även cykla en hel del.

Sommar: Oavsett om du bestämmer dig för att tävla i triathlon eller inte kan det vara roligt att utföra alla momenten under sommaren. Det är under denna perioden som de flesta verkligen njuter av sporten.

Höst: Om du tävlat en hel del under sommaren bör du börja med att vila på hösten. Sedan kan du börja lite smått med uppbyggnadsträningen igen och successivt öka den.